Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Question 1.
Replace the underlined phrasal verb with a single word.
Yesterday evening I ran into my uncle in the bazaar.
(a) forgot
(b) remembered
(c) lost
(d) met
Answer:
(d) met

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Question 2.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
Don’t ever mock the condition of poor people.
(a) genius for
(b) look forward to
(c) look down upon
(d) look into
Answer:
(c) look down upon

Question 3.
Replace the underlined phrasal verb with a single word.
It is really difficult to put up with a short-tempered person.
(a) oppose
(b) accept
(c) deny
(d) tolerate
Answer:
(d) tolerate

Question 4.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
After Nagaraj lost his job, he is in trouble.
(a) enjoying
(b) in deep waters
(c) draw a blank
(d) wild goose chase
Answer:
(b) in deep waters

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Question 5.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
However hard she tried, she could not figure out the meaning of the proverb.
(a) appreciate
(b) condemn
(c) understand
(d) faint
Answer:
(c) understand

Question 6.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
The blind faith of people on Godmen is worrisome.
(a) take exception to
(b) matter of great concern
(c) look through
(d) put up with
Answer:
(b) matter of great concern

Question 7.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
Monisha takes after her dad.
(a) follows
(b) receives
(c) resembles
(d) remembers
Answer:
(c) resembles

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Question 8.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
She is searching her lost scooter.
(a) looking after
(b) looking for
(c) looking up
(d) looking into
Answer:
(b) looking for

Question 9.
Replace the underlined phrasal verb into a single word.
I am counting on you for the completion of the project.
(a) arguing
(b) supporting
(c) depending
(d) motivating
Answer:
(c) depending

Question 10.
Replace the underlined word with the appropriate phrasal verb.
The ancestral jewelry has been handed down from generation to generation.
(a) stored
(b) delivered
(c) hidden
(d) distributed
Answer:
(b) delivered

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Phrasal Verb

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top