Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Spot the errors in the following sentences and correct them:

Question 1.
He gave me a one-rupee note, (article error)
Answer:
He gave me a one-rupee note.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Question 2.
Though she is weak but she is active, (double conjunction)
Answer:
Though she is weak, she is active.

Question 3.
She kept the book in the table, (prepositional error)
Answer:
She kept the book on the table.

Question 4.
One of the boy has got the first prize, (subject-verb agreement)
Answer:
One of the boys has got the first prize.

Question 5.
Sylvester went to abroad, (deletion of the preposition)
Answer:
Sylvester went abroad.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Question 6.
Guilty must be punished.(missing article)
Answer:
The Guilty must be punished.

Question 7.
If they had contacted me I would help them. (Type III Conditional)
Answer:
If they had contacted me I would have helped them.

Question 8.
My father gave me a lot of advices, (singular-plural error)
Answer:
My father gave me a lot of advice.

Question 9.
He took up gymnastics when he was seven years old. (spelling error)
Answer:
He took up gymnastics when he was seven years old.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Question 10.
A group of twelve students are travelling together, (collective noun takes singular verb)
Answer:
A group of twelve students is travelling together.

Question 11.
If I was a bird, I would fly. (Type I Conditional)
Answer:
If I were a bird, I would fly.

Question 12.
He is my cousin brother, (usage error)
Answer:
He is my cousin.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Question 13.
Children prefer sweets than fruits, (‘to’ is used to compare just two subjects)
Answer:
Children prefer sweets to fruits.

Question 14.
John is best student in the class, (absence of the definite article)
Answer:
John is the best student in the class.

Question 15.
The principal with all the teachers are present, (subject-verb agreement)
Answer:
The principal with all the teachers is present.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Error Spotting

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top