Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

You can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

Question 1.
Choose the word from the options given to form a compound word with “flash”.
(a) table (b) post (c) back (d) pen
Answer:
(c) back

Question 2.
Choose the word from the options given to form a compound word with “make”.
(a) late (b) plaza (c) life (d) over
Answer:
(d) over

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

Question 3.
Choose the word from the options given to form a compound word with “soft”.
(a) hand (b) ware (c) head (d) back
Answer:
(b) ware

Question 4.
Choose the word from the options given to form a compound word with “deep”.
(a) road (b) fry (c) wind (d) thick
Answer:
(b) fry

Question 5.
Choose the word from the options given to form a compound word with “down”.
(a) Low (b) slope (c) safe (d) cast
Answer:
(d) cast

Question 6.
Choose the w&d from the options given to form a compound word with “light”.
(a) glare (b) low (c) sensitive (d) land
Answer:
(c) sensitive

Question 7.
Choose the word from the options given to form a compound word with “fast”.
(a) food (b) slow (c) mode (d) pace
Answer:
(a) food

Question 8.
Choose the word from the options given to form a compound word with “good”.
(a) person (b) will (c) rid (d) call
Answer:
(b) will

Question 9.
Choose the word from the options given to form a compound word with “sea”.
(a) food (b) space (c) snare (d) cast
Answer:
(a) food

Question 10.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘radio”.
(a) street (b) active (c) park (d) top
Answer:
(b) active

Question 11.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘out’.
(a) field (b) sourcing (c) ground (d) area
Answer:
(b) sourcing

Question 12.
Choose the word from the options given to form a compound word with “welt”.
(a) done (b) light (c) defined (d) fine
Answer:
(c) defined

Question 13.
Choose the word from the options given to form a compound word with “walking”.
(a) stick (b) post (c) park (d) fast
Answer:
(a) stick

Question 14.
Choose the word from the options given to form a compound word with “river”.
(a) drive (b) flowing (c) bed (d) nice
Answer:
(c) bed

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

Question 15.
Choose the word from the options given to form a compound word with “safe”.
(a) role (b) guard’ (c) mat (d) mate
Answer:
(b) guard

Question 16.
Choose the word from the options given to form a compound word with “hand”.
(a) machine (b) beaten (c) written (d) will
Answer:
(c) written

Question 17.
Choose the word from the options given to form a compound word with “gazing”.
(a) goat (b) boy (c) land (d) star
Answer:
(d) star

Question 18.
Choose the word from the options given to form a compound word with “head”.
(a) leader (b) master (c) manager (d) up
Answer:
(b) master

Question 19.
Choose the word from the options given to form a compound word with “walk”.
(a) man (b) sat (c) milk (d) load
Answer:
(a) man

Question 20.
Choose the word from the options given to form a compound word with “back”.
(a) box (b) rest (c) tin (d) on
Answer:
(b) rest

Question 21.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘Grass’.
(a) rest (b) green (c) garden (d) hopper
Answer:
(d) hopper

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

Question 22.
Choose the word from the options given to form a compound word with “skate”.
(a) stake (b) blank (c) board (d) road
Answer:
(c) board

Question 23.
Choose the word from the options given to form a compound word with ‘Sun”.
(a) flower (b) drive (c) gaze (d) glare
Answer:
(a) flower

Question 24.
Choose the word from the options given to form a compound word with “grand”.
(a) gear (b) rose (c) mother (d) car
Answer:
(c) mother

Question 25.
Choose the word from the options given to form a compound word with “base”.
(a) post (b) boast (c) ball (d) long
Answer:
(c) ball

Question 26.
Choose the word from the options given to form a compound word with “night”.
(a) right (b) fame (c) mare (d) mire
Answer:
(c) mare

Question 27.
Choose the word from the options given to form a compound word with “doer”.
(a) step (b) more (c) look (d) up
Answer:
(a) step

Question 28.
Choose the word from the options given to form a compound word with “cycle”.
(a) river (b) more (c) motor (d) bike
Answer:
(c) motor

Question 29.
Choose the word from the options given to form a compound word with “band”.
(a) rag (b) width (c) bog (d) up
Answer:
(b) width

Question 30.
Choose the word from the options given to form a compound word with “match”.
(a) right (b) box (c) hatch (d) mixing
Answer:
(b) box

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Compound Words

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top