Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

You can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations. Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

A verb must agree with its Number and Person. In other words, the Verb of a sentence agrees with Number and Person of the Subject of that sentence.

Choose the correct form of the verbs given in the brackets in the following sentences:

1. Each of these producers his own advantage, (has, have)
Answer:
has

2. Ten miles long distance, (is, are)
Answer:
is

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

3. Many a student hard to pass his entrance exam, (try, tries)
Answer:
tries

4. The furniture in his house impressive, (look, looks)
Answer:
looks

5. Few students present in the class today, (is, are)
Answer:
are

6. Ritesh, my best friend leaving for Japan next week, (is, are)
Answer:
is

7. Most of my friend’s government employees, (is, are)
Answer:
are

8. The level of intoxication from subject to subject, (vary, varies)
Answer:
varies

9. Either boys or girls telling lies, (is, are)
Answer:
are

10. A number of people reported to be missing in the train accident at Jhansi. (was, were)
Answer:
were

11. The jury divided in their opinions, (was, were)
Answer:
were

12. There many exceptions to this rule, (is, are)
Answer:
are

13. Bread and butter my favorite breakfast, (is, are)
Answer:
is

14. Neither Ramesh nor his friends hurt, (was, were)
Answer:
was

15. Slow and steady the race, (win, wins)
Answer:
wins

16. No news good news, (is, are)
Answer:
is

17. There sixty students in our class, (is, are)
Answer:
are

18. Mathematics my favorite subject, (is, are)
Answer:
is

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Concord

19. The poet Khan and singer Alan dead, (is, are)
Answer:
are

20. He as well as his classmates working, (is, are)
Answer:
are

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top