Samacheer Kalvi 10th English Grammar Articles

You can Download Samacheer Kalvi 10th English Grammar with Answers Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations. Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Articles

Complete the sentence with an appropriate ‘Article’.

Question 1.
CBI knows ………………………. ins and outs of sand baron’s hidden wealth.
Answer:
the

Question 2.
I have ………………………. university degree.
Answer:
a

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Articles

Question 3.
I met ………………………. MLA Yesterday.
Answer:
the

Question 4.
Guitar is ………………………. musical instrument.
Answer:
a

Question 5.
Muthiab is ………………………. university gold medalist.
Answer:
a

Question 6.
………………………. rich are always with the politicians.
Answer:
the

Question 7.
………………………. Jasmine is a fragrant flower.
Answer:
the

Question 8.
I have read about ………………………. unicorn.
Answer:
the

Question 9.
The hunter killed ………………………. owl in the forest by mistake.
Answer:
an

Question 10.
………………………. second part of the film is boring.
Answer:
the

Question 11.
His cars were painted in ………………………. uniform ivory.
Answer:
a

Question 12.
………………………. school will close shortly for the Board Examination.
Answer:
the

Question 13.
………………………. Ganges is visited by millions of pilgrims every year.
Answer:
the

Question 14.
Anna Hazare is ………………………. honorable man.
Answer:
an

Question 15.
After a short stint as ………………………. actress, Devayani became a teacher.
Answer:
an

Question 16.
Mt. Godwin Austin is ………………………. highest peak of Himalayas in India.
Answer:
the

Question 17.
We listen to ………………………. radio news every day.
Answer:
the

Question 18.
The Principal broke out in ………………………. middle of his speech.
Answer:
the

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Articles

Question 19.
You have ………………………. honor of giving away the prizes.
Answer:
an

Question 20.
Many ………………………. trivial thing has happened in his life.
Answer:
a

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top