Samacheer Kalvi 10th English Grammar Prepositions

You can Download 10th samacheer kalvi english grammar with answers Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations. Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Prepositions

Choose the appropriate preposition to complete the sentence:

Question 1.
He fell short of one second …………………………. the red ribbon and lost gold.
(a) after crossing (b) of crossing (c) in crossing
Answer:
(c) in crossing

Question 2.
She is close …………………………. her job.
(a) in resigning (b) to resigning (c) from resigning
Answer:
(b) to resigning

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Prepositions

Question 3.
He is disqualified …………………………. as a doctor as he was convicted of giving wrong treatment to the minister.
(a) on practicing (b) for practicing (c) from practicing
Answer:
(c) from practicing

Question 4.
She is busy …………………………. her new bom baby.
(a) from feeding (b) with feeding (c) over feeding
Answer:
(b) with feeding

Question 5.
The children went …………………………. ahead unmindful of bad weather.
(a) by planning (b) below planning (c) with planning
Answer:
(c) with planning

Question 6.
He had the authority …………………………. her NOC to go abroad.
(a) of denying (b) under denying (c) over denying
Answer:
(a) of denying

Question 7.
He was boiling …………………………. when his favorite batsman lost his wicket with just two runs.
(a) over anger (b) under anger (c) with anger
Answer:
(c) with anger

Question 8.
He has no …………………………. travel by air.
(a) liking of (b) liking on (c) liking for
Answer:
(c) liking for

Question 9.
It is said that nothing …………………………. the negotiation with the labor union.
(a) emerged down (b) emerged from (c) emerged with
Answer:
(b) emerged from

Question 10.
She …………………………. compiles a French-Tamil dictionary.
(a) intends of (b) intends to (c) intends by
Answer:
(b) intends to

Question 11.
He lacks the skill …………………………. in Painting.
(a) of teaching (b) on teaching (c) for teaching
Answer:
(a) of teaching

Question 12.
She was afraid of …………………………. the police.
(a) of informing (b) on informing (c) for informing
Answer:
(a) of informing

Question 13.
He is intent …………………………. to New Zealand.
(a) for migrating (b) over migrating (c) on migrating
Answer:
(c) on migrating

Question 14.
Sarath was happy …………………………. selected to represent india in Common Wealth games.
(a)on being (b) over being (c) of being
Answer:
(a)on being

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Prepositions

Question 15.
Dr. Kumar was susceptible …………………………. .
(a) on flattery (b) to flattery (c) for flattery
Answer:
(b) to flattery

Question 16.
…………………………. the room, he switched on the lights.
(a) Owing to entering (b) On entering (c) In case of entering
Answer:
(b) On entering

Question 17.
He is fond …………………………. with children
(a) for playing (b) in playing (c) of playing
Answer:
(c) of playing

Question 18.
The man got promotion …………………………. hard.
(a) at working (b) by working (c) on working
Answer:
(b) by working

Question 19.
John has …………………………. sign the document.
(a) agreed against (b) agreed with (c) agreed to
Answer:
(c) agreed to

Question 20.
The crowd rushed into the compartments …………………………. the train.
(a) on arriving (b) on the arrival of (c) on being arrived
Answer:
(b) on the arrival of

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Prepositions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top