Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Get a Practical Study with the help of Samacheer Kalvi 12th English Grammar to make learning language much easy for you and score good grades in exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 1.
Choose the right definition for the given term ‘Fatalism’.
(a) The belief in after life
(b) The belief that God manifests everywhere
(c) The belief in attacks by ghosts
(d) The belief that all events in life are predetermined and inevitable
Answer:
(d) The belief that all events in life are predetermined and inevitable

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 2.
Choose the right definition for the given term ‘Anthology’.
(a) A collection of selected literary passages
(b) A collection of archeological substances
(c) A collection of maps
(d) A collection of lyrics
Answer:
(a) A collection of selected literary passages

Question 3.
Choose the right definition for the given term ‘Apology’.
(a) A feeling of delight at seeing others sorrows
(b) A feeling of relief
(c) A feeling of jealousy at someone’s growth
(d) An expression of regret at having caused trouble for someone
Answer:
(d) An expression of regret at having caused trouble for someone

Question 4.
Choose the right definition for the given term ‘Etymology’.
(a) A study about the history and origin of a rocks
(b) A study about the history and origin of a word
(c) A study about the world beyond our galaxy
(d) A study of evolution
Answer:
(b) A study about the history and origin of a word

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 5.
Choose the right definition for the given term ‘Philology’.
(a) The humanistic study of language and literature
(b) The study of phylogenetic trees
(c) The study of cell and its structure
(d) The study of the physical world
Answer:
(a) The humanistic study of language and literature

Question 6.
Choose the right definition for the given term ‘Numismatist’.
(a) The one who collects photos
(b) The one who collects antiques
(c) The one who collects newspaper
(d) The one who collects coins
Answer:
(d) The one who collects coins

Question 7.
Choose the right definition for the given term ‘chronophobia’.
(a) Fear of writing
(b) Fear of time
(c) Fear of crocodile
(d) Fear of colour
Answer:
(b) Fear of time

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 8.
Choose the right definition for the given term ‘Tautology’.
(a) Useless repetition
(b) Useful solution
(c) Useless article
(d) Collection of similar poems
Answer:
(a) Useless repetition

Question 9.
An anecdotist is
(a) One who draws route maps
(b) One who writes novels
(c) One who is skilled in anecdotes
(d) One who cooks up story
Answer:
(c) One who is skilled in anecdotes

Question 10.
Choose the right definition for the given term ‘Apiologist’.
(a) A person who studies about bees
(b) One who rears horse
(c) One who studies about cattle
(d) One who rears and studies about hen
Answer:
(a) A person who studies about bees

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 11.
Choose the right definition for the given term ‘Cumulatist’.
(a) One who is cumbersome
(b) One who likes cucumber
(c) One who accumulates
(d) One who shatters
Answer:
(c) One who accumulates

Question 12.
Choose the right definition for the given term ‘Red-tapist’.
(a) One who adheres to old-traditions
(b) One who is tenacious of a strict adherence to official formalities
(c) One who is very disciplined
(d) One who is interested in journalism
Answer:
(b) One who is tenacious of a strict adherence to official formalities

Question 13.
Choose the right definition for the given term ‘Sexism’.
(a) A term to denote a person’s character
(b) A term that denotes a person’s personality
(c) Prejudice, stereotyping, or discrimination on the basis of a person’s sex or gender
(d) A term that denotes domination of certain caste
Answer:
(c) Prejudice, stereotyping, or discrimination on the basis of a person’s sex or gender

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 14.
Choose the right definition for the given term ‘Cartography’.
(a) The science of drawing maps
(b) The art of making horse carriages
(c) The art of making bullock carts
(d) Study of ancient monuments
Answer:
(a) The science of drawing maps

Question 15.
Choose the right definition for the given term ‘Choreography’.
(a) Movie making in Chinese language
(b) Movie making in Korean language
(c) The study of earth’s core
(d) The art of designing steps in ballet or another staged dance, or the written steps for such movements.
Answer:
(d) The art of designing steps in ballet or another staged dance, or the written steps for such movements.

Question 16.
Choose the right definition for the given term ‘Philanthropist’.
(a) A person who is an expert in playing the piano
(b) A person who donates for good causes
(c) A person having strong desire to pen poetry
(d) A person who sells pistols
Answer:
(b) A person who donates for good causes

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 17.
Choose the right definition for the given term ‘Hedonism’.
(a) The ethical theory that pleasure is the highest good and proper aim of human life.
(b) Theory that states there is only one God
(c) Belief in heaven and hell
(d) A strong desire to become God
Answer:
(a) The ethical theory that pleasure is the highest good and proper aim of human life.

Question 18.
Choose the right definition for the given term ‘Archive’.
(a) Accumulation of old musical records
(b) Accumulation of historical records or the physical place they are located
(c) Record of extra-terrestrial facts
(d) Record of ancient culture
Answer:
(b) Accumulation of historical records or the physical place they are located

Question 19.
Choose the right definition for the given term ‘Farce’.
(a) A humourous animated movie
(b) A documentary on the realtionship of a Falcon and a man
(c) Review of a film
(d) A humorous play or film where the characters become involved in unlikely situations
Answer:
(d) A humorous play or film where the characters become involved in unlikely situations

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 20.
Choose the right definition for the given term ‘Eclogue’.
(a) A short poem, especially a pastoral dialogue between shepherds
(b) Dialogues shared between sages
(c) Information shared between poets of different countries
(d) Information shared by spies to the government
Answer:
(a) A short poem, especially a pastoral dialogue between shepherds

Question 21.
Choose the right definition for the given term ‘Epic’.
(a) A short story of a film actor
(b) Documentary on a national leader
(e) Biography of a cricketer
(d) Long narrative poems on the adventures and deeds of one or more heroic characters
Answer:
(d) Long narrative poems on the adventures and deeds of one or more heroic characters

Question 22.
Choose the right definition for the given term ‘Assonance’.
(a) The repetition of verbs
(b) The repetition of Consonant
(c) The repetition of a vowel sound
(d) The repetition of phrases
Answer:
(c) The repetition of a vowel sound

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Question 23.
Choose the right definition for the given term ‘Hyperbole’.
(a) Art of mimicry
(b) The rhetoric art of exaggeration
(c) Overreacting to a particular situation
(d) Fast bowler
Answer:
(b) The rhetoric art of exaggeration

Question 24.
Choose the right definition for the given term ‘Elegy’.
(a) The songs were written as a lament, usually for a person who is dead
(b) A humourous play script
(c) Lyrics of a poem
(d) Dialogues of a play
Answer:
(a) The songs were written as a lament, usually for a person who is dead

Question 25.
Choose the right definition for the given term ‘Feminism’.
(a) A doctrine that advocates equal rights to education
(b) A doctrine that advocates safety of Pelicans
(c) A doctrine that advocates equal rights for women
(d) Description of a beautiful women
Answer:
(c) A doctrine that advocates equal rights for women

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Words Definition
Amateurism Practicing any sport as a hobby rather than to become a professional
Aerodrome A small airport or airfield
Anthropology The study of human societies and cultures and their development
Astronomer A scientist who studies the stars, planets, and other natural objects in space
Bohemia A descriptive term for a stereotypical way of life for artists and intellectuals
Cartography The study of maps
Commentator A person who commentates on a sports match or other event
Emanicipist A convict who has served out their sentence or has been pardoned
Enigmatist someone who speaks mysteriously
Engineer A person who designs, builds, or maintains engines, machines, or structures
Faddism A tendency to like a style, activity, or interest for a very short period of time
Feminism The advocacy of women’s rights on the ground of the equality of the sexes.
Fictionist One who promotes fictions
Geomagnetism the branch of geology concerned with the magnetic properties of the earth
Heroism Great bravery.
Idealism Belief that the best possible concepts should be pursued
Martialist One interested or skilled in warlike arts and techniques.
Nonagenarian A person who is between 90 and 99 years old
Numismatist Someone who studies or collects coins, paper money, or medals
Patriotism Love of country and willingness to sacrifice for it
Philanthropist One who helps others by providing generous donations
Predecessor A person who held a job or office before the current holder
Procrastinator A person who habitually puts off doing things
Somnambulism A habit of walking in sleep
Thespian Someone who is an actor or actress

Samacheer Kalvi 12th English Vocabulary Definition of Words

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top