Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Choose the appropriate preposition to complete the sentence:

Question 1.
The driver jumped …………………… the burning bus.
(a) from
(b) down
(c) up
Answer:
(a) from

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 2.
He handed over the answer script …………………… the warning bell.
(a) behind
(b) over
(c) before
Answer:
(c) before

Question 3.
The cheetah jumped …………………… the fence and entered the city.
(a) through
(b) against
(c) over
Answer:
(c) over

Question 4.
Human sacrifices were practiced …………………… the aborigines of Africa.
(a) with
(b) for
(c) by
Answer:
(c) by

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 5.
The lady has been missing …………………… last week.
(a) from
(b) since
(c) on
Answer:
(b) since

Question 6.
They picked the flowers …………………… great care.
(a) between
(b) along
(c) with
(c) with

Question 7.
Ramesh went …………………… Tom’s place to settle the bills.
(a) to
(b) on
(c) in
Answer:
(a) to

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 8.
Deva has promised to come …………………… us for the picture.
(a) for
(b) along
(c) with
Answer:
(c) with

Question 9.
People are attracted more …………………… Diana’s kindness than her riches.
(a) from
(b) towards
(c) of
(b) towards

Question 10.
He walked …………………… with him in the forest for another 15 km.
(a) along
(b) towards
(c) on
Answer:
(a) along

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 11.
She was carried away …………………… his promises.
(a) by
(b) during
(c) of
Answer:
(a) by

Question 12.
He saw the train moving …………………… the lady with a cell phone on the track.
(a) for
(b) beneath
(c) towards
Answer:
(c) towards

Question 13.
My boss was quite satisfied …………………… the outcome of the new executive’s work.
(a) in
(b) with
(c) of
Answer:
(b) with

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 14.
She laughed till the tears ran …………………… her cheeks.
(a) down
(b) with
(c) on
Answer:
(a) down

Question 15.
He tried to complete the project …………………… all his resources.
(a) for
(b) in
(c) with
Answer:
(c) with

Question 16.
Ram was a thin, tall and handsome bachelor …………………… a Roman nose.
(a) far
(b) with
(c) of
Answer:
(b) with

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 17.
They found the missing wallet …………………… the bench in the park.
(a) under
(b) for
(c) down
Answer:
(a) under

Question 18.
My friend has a great sense …………………… humour.
(a) of
(b) on
(c) with
Answer:
(a) of

Question 19.
Many people travel to Kerala to work …………………… small companies.
(a) in
(b) under
(c) on
Answer:
(a) in

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prepositions

Question 20.
Ragu leaves for work …………………… seven in the morning.
(a) beneath
(b) at
(c) from
Answer:
(b) at

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top