Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Homophones are one of the group of words pronounced alike but differ in meaning and spelling or both. (e.g.) carat, carrot; week, weak and hear, here.

Rewrite the following sentences by using the correct homophones for the underlined words:

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 1.
The story “Beauty and the Beast” is interesting.
Answer:
The story “Beauty and the Beast” is interesting.

Question 2.
Mom gave good advice to her son.
Answer:
Mom gave good advice to her son.

Question 3.
Ice cream was served as dessert.
Answer:
Ice cream was served as dessert.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 4.
Cease time by the foreclock.
Answer:
Seize time by the foreclock?

Question 5.
Mothers do not have time for bedtime tails any more.
Answer:
Mothers do not have time for bedtime tales any more

Question 6.
Never pause unhealthy comments.
Answer:
Never pass unhealthy comments.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 7.
Trump wood be pleased to continue the military aid to Pakistan.
Answer:
Trump would be pleased to continue the military aid to Pakistan.

Question 8.
The Nellore bound train met with an accident an our ago.
Answer:
The Nellore bound train met with an accident an hour ago.

Question 9.
The grapes on the wine are beautiful.
Answer:
The grapes on the vine are beautiful.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 10.
Orthodoxical Hindus never eat meet.
Answer:
Orthodox Hindus never eat meat.

Question 11.
Getting gold medals thrice for running 200 metre dash continuously is a great feet.
Answer:
Getting gold medals thrice for running 200 metre dash continuously is a great feat.

Question 12.
Time may heel some wounds.
Answer:
Time may heal some wounds.

Question 13.
Mom advised me to prey regularly.
Answer:
Mom advised me to pray regularly.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 14.
Don’t loose your temper.
Answer:
Don’t lose your temper.

Question 15.
Some believe, “Mite is right”.
Answer:
Some believe, “Might is right”.

Question 16.
She new the way to the supermarket.
Answer:
She knew the way to the supermarket.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 17.
King Solomon was always faring in his judgment.
Answer:
King Solomon was always fair in his judgment.

Question 18.
Marina beech is the longest in Asia.
Answer:
Marina beach is the longest in Asia.

Question 19.
An engineer was arrested who had hordes of 2000 rupee notes.
Answer:
An engineer was arrested who had hoards of 2000 rupee notes.

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Homophones

Question 20.
The due seated on the top of a grass sparkled like a diamond.
Answer:
The dew seated on the top of a grass sparkled like a diamond.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top