Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Question 1.
Use the word “equal” as a noun, adjective, verb and adverb in your own sentences.
Answer:

  • Sangeetha treated Tarun and Kavin as equals, (noun)
  • Father gave equal share of his property to his sons and daughters, (adj)
  • One plus one equals two. (verb)
  • We decided to divide the amount equally, (adverb)

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Question 2.
Use the word ‘tear’ as a noun, verb, adjective and adverb in your own sentences.
Answer:

  • Don’t shed tears over loss of money, (noun)
  • Don’t tear the book, (verb)
  • She was given a tearful farewell, (adj)
  • Sheela tearfully left the hall, (adverb)

Question 3.
Use the word ‘like’ as a noun, verb, adjective and preposition in your own sentences.
Answer:

  • Great gurus are above likes and dislikes, (noun)
  • You need to carry out your duties whether you like it or not. (verb)
  • You must befriend like-minded persons, (adj)
  • Raj an looks like his father, (preposition)

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Question 4.
Use the word ‘well’ as a noun, verb and an adjective in your own sentences.
Answer:

  • There is an unused well behind my house, (noun)
  • Tears welled up in her eyes on hearing her father’s death, (verb)
  • Sangeetha is well qualified for the Professor post, (adj)

Question 5.
Use the word “fine” as an adjective, a noun and a verb.
Answer:

  • She wore a fine jewel which caught everyone’s eyes, (adj)
  • The driver was asked to pay fine for skipping the red signal, (noun)
  • I was fined for over-speeding, (verb)

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Question 6.
Use the word “after” as an adverb, a preposition and conjunction.
Answer:

  • Jill came tumbling after, (adv)
  • He returned after the accident, (prep)
  • After Martin finished his studies, he returned to India, (conjunction)

Question 7.
Use the word “wrong” as an adjective, adverb and a noun.
Answer:

  • You have taken the wrong road, (adj)
  • Hari was wrongly arrested, (adv)
  • We must differentiate the right and wrong, (noun)

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Question 8.
Use the word “each” as an adjective and a pronoun.
Answer:

  • Each day brings its opportunity, (adj)
  • I received a rupee from each, (pronoun)

Question 9.
Use the word “as” as an adverb and a conjunction.
Answer:

  • We walked as fast as we could, (adv)
  • As he was late, we went without him. (conj)

Question 10.
Use the word “fast” as a noun, an adjective and adverb.
Answer:

  • He didn’t take anything during the fast, (noun)
  • I missed the fast train, (adj)
  • She speaks fast, (adv)

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Framing Sentences

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top