Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Question 1.
Choose the clipped word for ‘microphone’.
(a) micro
(b) mice
(c) phone
(d) mike
Answer:
(d) mike

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Question 2.
Choose the clipped word for “helicopter”.
(a) heli
(b) cop
(c) copt
(d) copter
Answer:
(d) copter

Question 3.
Choose the clipped word for the word “demonstration”.
(a) demon
(b) station
(c) demo
(d) dems
Answer:
(c) demo

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Question 4.
Choose the clipped word for “advertisement
(a) advent
(b) adment
(c) advertise
(d) ad
Answer:
(d) ad

Question 5.
Choose the clipped word for “memorandum i”.
(a) memes
(b) memo
(c) memory
(d) memorise
Answer:
(b) memo

Question 6.
Choose the clipped word for “diskette”.
(a) desk
(b) desket
(c) docket
(d) disc
Answer:
(d) disc

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Question 7.
Choose the clipped word for “gymnasium”.
(a) gymna
(b) nasium
(c) gym
(d) masium
Answer:
(c) gym

Question 8.
Choose the clipped word for “hamburger”.
(a) burg
(b) burger
(c) bike
(d) ham
Answer:
(b) burger

Question 9.
Choose the clipped word for “laboratory”.
(a) labs
(b) labor
(c) labo
(d) lab
Answer:
(d) lab

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Clipped Words

Question 10.
Choose the clipped word for “omnibus”.
(a) Omni
(b) bus
(c) omnibus
(d) nib
Answer:
(b) bus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top