Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

You can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

Choose the most appropriate antonym of the underlined word.
Question 1.
Technology impacts the environment, people and the society as a whole.
(a) partial (b) entire (c) unabridged (d) hollow
Answer:
(a) partial

Question 2.
They continue to grapple with the challenges of inclusion.
(a) seclusion (b) enclosure (c) addition (d) exclusion
Answer:
(d) exclusion

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

Question 3.
Your entire energy management can be taken care by automating.
(a) complete (b) perfect (c) partial (d) whole
Answer:
(c) partial

Question 4.
Well, anything which is a certain threshold, can be self-ordered.
(a) unsure (b) sure (c) convinced (d) ascertain
Answer:
(a) unsure

Question 5.
Your refrigerator can directly link to the e-commerce site.
(a) unswervingly (b) openly (c) indirectly (d) straightly
Answer:
(c) indirectly

Question 6.
India Meteorological Department collected data for monitoring marine pollution.
(a) distributed (b) cancelled (c) threshold (d) bridge
Answer:
(a) distributed

Question 7.
It is a great boost to women in the country.
(a) broaden (b) increase (c) knock (d) brew
Answer:
(c) knock

Question 8.
You don’t have to use any auxiliary means of repulsion.
(a) disgust (b) revolution (c) repercussions (d) attraction
Answer:
(d) attraction

Question 9.
It is about a hurricane force of wind on land.
(a) farce (b) vigour (c) weakness (d) potency
Answer:
(c) weakness

Question 10.
I wanted to make sure that I complete this journey with ultimate honesty.
(a) honourable (b) dishonesty (c) rectitude (d) scrupulousness
Answer:
(b) dishonesty

Question 11.
So my contention was to go by the rules of circumnavigation.
(a) disagreement (b) agreement (c) dispute (d) deputation
Answer:
(b) agreement

Question 12.
The ghost raised such a hullabaloo of misunderstandings.
(a) misinterpretation (b) calculations (c) silence (d) tumult
Answer:
(c) silence

Question 13.
They were the steps of a man walking rapidly.
(a) forcibly (b) speedily (c) hurriedly (d) leisurely
Answer:
(d) leisurely

Question 14.
The cops were reluctant to leave.
(a) indisposed (b) settle (c) keen (d) lazy
Answer:
(c) keen

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

Question 15.
The police were on hand in a commendably short time.
(a) laudably (b) outrageously (c) committedly (d) admirably
Answer:
(b) outrageously

Question 16.
He believed that General Meade’s men, were beginning to retreat.
(a) rejoice (b) advance (c) evacuation (d) withdrawal
Answer:
(b) advance

Question 17.
The steps had ceased.
(a) stopped (b) seized (c) begun (d) terminated
Answer:
(c) begun

Question 18.
Then, as I hurried by as fast as I could go.
(a) hassled (b) released (c) relaxed (d) warmed
Answer:
(c) relaxed

Question 19.
The oppressors dominated over the language and culture of the Germans.
(a) liberated (b) released (c) conquered (d) controlled
Answer:
(a) liberated

Question 20.
The Prussians defeated the French.
(a) aimed (b) brought (c) triumphed (d) drained
Answer:
(c) triumphed

Question 21.
He has been sinking.
(a) drowning (b) foaling (c) running (d) sleeping
Answer:
(b) foaling

Question 22.
The man was startled.
(a) reassured (b) amused (c) alarmed (ð) annoyed
Answer:
(a) reassured

Question 23.
He was a frail man.
(a) weak (b) feeble (c) strong (d) thin
Answer:
(c) strong

Question 24.
How ignorant you are!
(a) lacking in knowledge (b) well- informed (c) uninformed (d) unaware
Answer:
(b) well- informed

Question 25.
You will Persuade him to come.
(a) dissuade (b) urge (c) distract
Answer:
(a) dissuade

Question 26.
He failed to muster up courage to take that plunge.
(a) dive (b) climb (c) fall (d) plume
Answer:
(b) climb

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

Question 27.
He even gnawed at the dried pieces of eggshell.
(a) parched (b) dehydrated (c) fresh (d) new
Answer:
(c) fresh

Question 28.
He then trotted back and forth from one end of the ledge to the other.
(a) scurried (b) sauntered (c) tracked (d) rolled
Answer:
(b) sauntered

Question 29.
The precipice was sheer.
(a) steep (b) gradual (c) effervescence (d) recap
Answer:
(b) gradual

Question 30.
They were beckoning to him, calling shrilly.
(a) summoning (b) signaling (c) dismissing (d) requesting
Answer:
(c) dismissing

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Antonyms

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top