Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Get a Practical Study with the help of Samacheer Kalvi 12th English Grammar to make learning language much easy for you and score good grades in exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Fill in the blanks with articles

Question 1.
My grandmother, like everybody’s grandmother, was ……………………… old woman. She had been old and wrinkled for ……………………… twenty years that I had known her.
Answer:
an, the

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 2.
She said her morning prayer in ……………………… monotonous sing-song while she bathed and dressed me up. She used to wake me up in ……………………… morning and get me ready for school.
Answer:
a, the

Question 3.
The priest taught us ……………………… alphabet and ……………………… morning prayer.
Answer:
the, the

Question 4.
That was ……………………… turning-point in our friendship. Although we shared ……………………… same room, my grandmother no longer came to school with me.
Answer:
a, the

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 5.
I used to go to ……………………… English school in ……………………… motor bus.
Answer:
an, a

Question 6.
There were no dogs in ……………………… streets and she took to feeding sparrows in ……………………… courtyard of our city house.
Answer:
the, the
a, The

Question 7.
When I went for higher studies, I was given ……………………… room of my own ……………………… common link of friendship was snapped.
Answer:
The, the

Question 8.
……………………… sparrows took no notice of ……………………… bread.
Answer:
The, the

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 9.
Soon after ……………………… Bangkok championship, I was selected in ……………………… 48kg category.
Answer:
the, the

Question 10.
We were confined to ……………………… sports arena, but what little I saw was pleasing to ……………………… eye.
Answer:
the, the

Question 11.
I was ……………………… only one in the team to get ……………………… medal.
Answer:
the, a

Question 12.
On my return, Delhi gave me ……………………… warm welcome at ……………………… airport.
Answer:
a, the

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 13.
I was felicitated in Langol, ……………………… area that houses ……………………… government quarters.
Answer:
an, the

Question 14.
That first international medal, ……………………… silver, will always mean ……………………… lot to me.
Answer:
a, a

Question 15.
……………………… fight and all that followed are clearly etched in ……………………… memory that can never be erased.
Answer:
The, a

Question 16.
I wanted ……………………… job too, for that alone can bring long-term security and ……………………… steady income.
Answer:
a, a

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 17.
I had long dreamt of getting ……………………… government job through ……………………… sports quota, and it was finally fulfilled.
Answer:
a, the

Question 18.
……………………… medal haul continued after my marriage, putting ……………………… end to speculation among my family and friends around that particular topic.
Answer:
The, an

Question 19.
I retained ……………………… world title in ……………………… Third World Women’s Boxing Championships at Podolsk in Russia, in 2005.
Answer:
the, the

Question 20.
We were taken to ……………………… Bhagyachandra Open Air Theatre, where ……………………… grand reception was organised.
Answer:
the, a

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 21.
He can tell you what ……………………… weather was like in ……………………… long-past August and the name of the provincial hotel.
Answer:
the, a

Question 22.
Is it wrong to tell you about ……………………… vile meal during ……………………… summer.
Answer:
a, the

Question 23.
It is only ……………………… very methodical man, I imagine, who can always remember to take ……………………… medicine his doctor has prescribed for him.
Answer:
a, the

Question 24.
……………………… very prospect of ……………………… new and widely advertised cure-all delights me.
Answer:
The, a

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 25.
……………………… commonest form of forgetfulness, I suppose, occurs in ……………………… matter of posting letters.
Answer:
Then, the

Question 26.
As for myself, anyone who asks me to post ……………………… letter is ……………………… poor judge of character.
Answer:
a, a

Question 27.
After that, it has ……………………… unadventurous life till ……………………… long chain of circumstances leads to a number of embarrassing questions being asked.
Answer:
an, a

Question 28.
I have ……………………… old-fashioned taste for them. I buy them frequently but no-sooner do I visit a friend’s house, another stick is on its way into ……………………… lost world.
Answer:
an, the

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Articles

Question 29.
I dare not carry ……………………… umbrella for fear of losing it ……………………… ordinary man arrives at his destination with all his bags and trunks safe.
Answer:
an, The

Question 30.
List of articles lost in trains during the year suggests that it is ……………………… young rather ……………………… than adult who forget things.
Answer:
the, the

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top