Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Students can Download Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix, Notes, Samacheer Kalvi 11th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Learn the Samacheer Kalvi 11th English Grammar to enhance your grammar skills like reading comprehension, passage writing, parts of speech, tenses, passive and active voice, and many other concepts in no time.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Question 1.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “important”.
(a) in________ (b) un________ (c) dis________ (d) mis________
Answer:
(b) unimportant

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Question 2.
Form a new word by adding a prefix to the root word “difference”.
(a) un________ (b) in________ (c) im________ (d) dis________
Answer:
(b) indifference

Question 3.
Form a new word by adding a suitable prefix to the root word “fortune”.
(a) in________ (b) un________ (c) dis________ (d) mis________
Answer:
(d) misfortune

Question 4.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “poet”.
(a) ________al (b) ________ic (c) ________ile (d) ________ion
Answer:
(b) poetic

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Question 5.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “kind”.
(a) ________ment (b) ________able (c) ________ity (d) ________ness
Answer:
(d) kindness

Question 6.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “dismiss”.
(a) ________ment (b) ________ate (c) ________al (d) ________ular
Answer:
(c) dismissal

Question 7.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word ‘portray’.
(a) ________ment (b) ________able (c) ________al (d) ________ic
Answer:
(c) portrayal

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Question 8.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “doubt”.
(a) ________hood (b) ________ism (c) ________ly (d) ________fill
Answer:
(d) doubtful

Question 9.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “need”.
(a) ________ness (b) ________ted. (c) ________y (d) ________ment
Answer:
(c) needy

Question 10.
Form a new word by adding a suitable suffix to the root word “eat”.
(a) ________able (b) ________ment (c) ________ly (d) ________ity
Answer:
(a) eatable

Samacheer Kalvi 11th English Grammar Prefix/Suffix

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top