Samacheer Kalvi 9th Science Solutions Chapter 25 Computer – An Introduction

You can Download Samacheer Kalvi 9th Science Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 9th Science Solutions Chapter 25 Computer – An Introduction

Samacheer Kalvi 9th Science Computer – An Introduction Textbook Exercises

I. Choose the correct answer.

Question 1.
……………. is an electronic device which stores data and information.
(a) Telescope
(b) Television
(c) Computer
(d) Radio
Answer:
(c) Computer

Question 2.
…………….. belongs to the generation IV of the computer.
(a) Microprocessor
(b) Artificial intelligence
(c) Transistor
(d) Vacuum Tubes
Answer:
(a) Microprocessor

Samacheer Kalvi 9th Science Solutions Chapter 25 Computer – An Introduction

Question 3.
Data processing involves ……………. steps.
(a) seven
(b) four
(c) six
(d) eight
Answer:
(c) six

Question 4.
(i) Abacus belongs to the first generation of the computer.
(ii) ENIAC was used in the American military.
(a) Both the statements are correct
(b) Statement (i) is wrong but (ii) is correct
(c) Statement (i) is correct but (ii) is wrong
(d) Both the statements are wrong.
Answer:
(a) Both the statements are correct

II. Match the following.

  1. III generation computer – (a) Integrated circuit
  2. Text, number – (b) Information
  3. Transistor – (c) Father of computer
  4. Directly used – (d) Data
  5. Charles Babbage – (e) II generation

Answer:

  1. (a) Integrated circuit
  2. (d) Data
  3. (e) II generation
  4. (b) Information
  5. (c) Father of computer

III. Answer the following in brief.

Question 1.
Define computer.
Answer:
Computer is an electronic device, which manipulates and stores data and information through commands or program codes.

Samacheer Kalvi 9th Science Solutions Chapter 25 Computer – An Introduction

Question 2.
Differentiate data and information.

S.No DATA INFORMATION
1 Data is used as input for the computer system Information is the output of data
2 Data doesn’t depend on information Information depends on data
3 Data is not specific Information is specific
4 Data doesn’t carry a meaning Information must carry a logical meaning

Question 3.
What is data processing?
Answer:
The data processing in a computer is collecting data and converting it into information according to our needs and requirements.

IV. Answer the following in detail:-

Question 1.
What are the different steps involved in data processing?
Answer:
Data processing has six steps. They are,

  • Data collection
  • Data storage
  • Data sorting
  • The data processing
  • Data analysis
  • Data presentation and conclusions

Samacheer Kalvi 9th Science Solutions Chapter 25 Computer – An Introduction

Question 2.
List out the generations of computer.

PERIOD GENERATION DIGITAL DEVICES
1940- 1956 1 Generation Vacuum tubes
1956 -1963 II Generation Transistor
1964-1971 HI Generation Integrated circuits
1972-2010 IV Generation Micro processors
After-2010 V Generation Artificial Intelligence

Samacheer Kalvi 9th Science Computer – An Introduction Additional Questions

I. Fill in the blanks.

  1. ………………. is an electronic device which manipulates and stores data and information.
  2. Lady Augusta Ada Lovelace was honored as the first programmer for programming ……………..
  3. Computer operates by the exchange of ……………… between the hardware and software.
  4. ……………. designed the basic constructions of a computer.
  5. The first and the basic method of computing is ………………..

Answer:

  1. Computer
  2. Arithmetic operations
  3. Commands
  4. Charles Babbage
  5. Abacus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top