Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Supplementary Chapter 3 Spices of India

Students can Download English Lesson 3 Spices of India Questions and Answers, Summary, Activity, Notes, Samacheer Kalvi 6th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Supplementary Chapter 3 Spices of India

A. Answer the following questions.

Question 1.
Why do we add spices to food?
Answer:
We add spices to food to balance nutrition and to keep us healthy.

Question 2.
Which spices are used a lot in Indian food?
Answer:
Spices used a lot in Indian food are cumin, mustard, pepper, cloves, fennel,cinnamon and turmeric

Question 3.
Which parts of a plant are collected as spices?
Answer:
Flowers, leaves, roots, bark, seeds and bulbs.

Question 4.
What are the uses of spices?
Answer:
The spices give the dish a special, savoury taste. It makes us want to eat more!

Question 5.
What happened after Columbus discovered America?
Answer:
After Columbus discovered America, he got chilli.

SamacheerKalvi.Guru

B. Choose the best option.

Question 1.
People say curry comes from a Tamil word ‘kari’ which means _______
(a) soup
(b) sauce
(c) sambar
Answer:
(b) sauce

Question 2.
Pepper is also known as _________
(a) liquid gold
(b) black gold
(c) white gold
Answer:
(b) black gold

Question 3.
_______ wrote about cinnamon in 2700 BC (BCE).
(a) Chinese
(b) Indians
(c) Japanese
Answer:
(a) Chinese

Question 4.
The Greeks, Romans and Egyptians all bought cinnamon from _________
(a) Japan
(b) South America
(c) India
Answer:
(c) India

SamacheerKalvi.Guru

Project

C. compare the travel maps of vasco da gama and Columbus

Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Supplementary Chapter 3 Spices of India 1

Flit In the table with the prompts. Frame sentences with the help of the table.
Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Supplementary Chapter 3 Spices of India 2
Answer:

Sailor Vasco da Gama Columbus
Year of travel 1497 – 1499 1492-1504
Started from Portugal Portugal
Reached Calicut South America
Explored Melinda, Mombaca Bahamas, Cuba, La Isabella
Taken away Black pepper Chilli

SamacheerKalvi.Guru

Connecting To Self

D. Leek it the table carefully. Then Complet the points below.

  1. The paddy plants are given manure after 35 days watering
  2. The plants take 35 – 90 days in ripening phase.
  3. It takes 10 days to harvest the rice.
  4. The rice grains have to be dried and then stored.
  5. We store the grains for 120 days before boiling.

E. Talk In groups, Then share your thoughts with the class,

  • Do you usually eat all the food served to you? If not, what are the reasons? When you eat lunch at school, which are the dishes you don’t eat or waste?
  • Why do you avoid certain food items?
  • Can you think of ways to reduce the amount of food wasted in your school?
  • Have you seen or known anyone in need of food? Have you helped them? How?
  • Take a pledge in your group not to waste food.

(To be done by the students)

SamacheerKalvi.Guru

Steps To Success

Question 1.
Four of the following five are alike in certain ways and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
(a) Garlic
(b) Sesame
(c) Mustard
(d) Olive
(e) Com
Answer:
(a) All others are grown above the ground, while garlic grows under the ground.

Question 2.
In a certain code language if KBOVBSZ is the code word for JANUARY, what is the code word for OCTOBER?
(a) PDUBCFS
(b) PDUPCFS
(c) BDUPCFB
(d) PDUPCFM
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 1 Supplementary Chapter 3 Spices of India 3

SamacheerKalvi.Guru

Spices of India Additional Questions

I. Choose The Correct Answers.

Question 1.
Spices are added to balance _______
(a) height
(b) weight
(c) nutrition
Answer:
(c) nutrition

Question 2.
Kari means _______
(a) sauce
(b) chutney
(c) curd
Answer:
(a) sauce

Question 3.
Columbus went to find
(a) Iran
(b) Italy
(c) India
Answer:
(c) India

Question 4.
Spices were traded along with
(a) paper
(b) perfume
(c) metals
Answer:
(b) perfume

Question 5.
Pepper is called as _______
(a) white gold
(b) black gold
(c) black diamond
Answer:
(b) black gold

SamacheerKalvi.Guru

II. Steps To Success.

Question 1.
Surya is 6th from the left end in a row of 20 boys, and Karthik is 13th from the right end in the same row. How many boys are there in between them in the row?
(a) Two
(b) Three
(c) One
(d) None
Answer:
(c) One

Question 2.
Find the odd one out:
(a) orange
(b) pear
(c) apple
(d) papaya
(e) mango
Answer:
(e) Mango has only one seed in the given list of fruits.

Question 3.
Find the odd one out:
(a) carrot
(b) cucumber
(c) onion
(d) potato
(e) tomato
Answer:
(d) All except potato can be eaten raw.

SamacheerKalvi.Guru

III. Rearrange The Following Jumbled Sentences Intile Correct Order.

1. Many spices are added to keep us healthy.
2. They add no fat and no calories.
3. In India, spices are the soul of food.
4. They add flavour to dishes.
5. When we think of spices, we think of tasty & healthy food.
Answer:
(3, 5,1, 2,4)
3. In India, spices are the soul of food.
5. When we think of spices, we think of tasty & healthy food.
1. Many spices are added to keep us healthy.
2. They add flavour to dishes.
4. They add no fat and no calories.

SamacheerKalvi.Guru

IV. Read The Passage And Answer The Questions.

1. When it comes to Indian food, the first thing that comes to many people’s minds is probably ‘ Spicy curry’. People say curry comes from the Tamil word ‘kari’. In Tamil, kari means sauce. It is something that is cooked with a roasted or powdered mixture of spices, condiments and herbs. This mixture of spices can be different in different places. It can be mild or it can be spicy and pungent. Flowers, leaves, roots, bark, seeds and bulbs, are combined in many different ways to produce a great variety of flavours: sweet, sharp, hot, sour, spicy, aromatic, tart, mild, flagrant or pungent. When cooked with rice, meat, fish, or vegetables, the spices give the dish a special, savoury taste. It makes us want to eat more.

Question a.
What comes to our mind of Indian food?
Answer:
When it comes to Indian food, the first thing that comes to many people’s minds is probably ‘Spicy curry’.

Question b.
Explain the term “curry”
Answer:
People say curry comes from the Tamil word ‘kari’. In Tamil, kari means sauce.

Question c.
How will a curry be?
Ans.
It can be mild or it can be spicy and pungent.

Question d.
What are the parts used as spices?
Answer:
Flowers, leaves, roots, bark, seeds and bulbs, are combined in many different ways to produce a great variety of flavours.

Question e.
Why do we add of plant spice?
Answer:
It makes us want to eat more.

2. Black pepper also known as ‘Black gold’ was the most prized spice traded from the Kerala coast. Indians have been using black pepper for a very long time. Farmers began growing it in around 5000 years ago. And exported it to North and West Asia. The trade soon spread to Greece, Rome, Europe, and China, and also became popular in the Islamic empire. Recipes from rich Roman households show the value of the spice in ancient Rome. The Romans sent 120 ships a year from Egypt to trade with India and bring back enormous quantities of pepper.

Question a.
Where was pepper traded from?
Answer:
Black pepper also known as ‘Black gold’ was the most prized spice traded from the Kerala coast.

Question b.
When did farmers grow pepper?
Answer:
Farmers began growing it in around 5000 years ago.

Question c.
How do we know that Romans used pepper?
Answer:
Recipes from rich Roman households show the value of the spice in ancient Rome.

Question d.
Describe the pepper trade between Egypt & India.
Answer:
The Romans sent 120 ships a year from Egypt to trade with India and bring back enormous quantities of pepper.

SamacheerKalvi.Guru

V. Paragraph Questions.

Question 1.
What are the adventures that spices bring to our mind?
Answer:
Apart from delicious food, spices also bring to mind adventures. Many of the most exciting voyages and modem history were made to conquer the spice trade and the race to become its master. The colonization of the America and Asia had its roots in spice trade. In 1492, Columbus went West to find India and pepper, but ran into America and the Chilli’.- Vasco-do-gama, six years later, went around Africa to reach Kozhikode, the home of pepper. These voyages ended the very profitable trade that the Arabs and Romans had built up over the centuries. They set the stage for a new world.

Question 2.
Which was the most prized spice traded from the Kerala coast? Who were using this spice?
Answer:
Black pepper also known as ‘Black gold’ was the most prized spice traded from the Kerala coast. Indians have been using black pepper for a very long time. Farmers began growing it in around 5000 years ago and exported it to North and West Asia. The trade soon spread to Greece, Rome, Europe, China and in the Islamic empire. Recipes from rich Roman households show the value of the spice in ancient Rome. The Romans sent 120 ships a year from Egypt to trade with India for Black pepper.

Question 3.
Who bought cinnamon from India and how did Venetians prosper by this spice?
Answer:
Cinnamon not only adds great flavour to food, it also helps to preserve it. People from other parts of the world appreciated the fragrance and taste of cinnamon. They wanted it too and were willing to pay a good price for it. The Greeks, the Romans and Egyptians bought cinnamon from India. In the middle ages, the Venetians grew rich by taxing the cinnamon that was brought from India to Europe and the Meditteranean.

Question 4.
Write a paragraph on My favourite dish.
Answer:
My favourite dish is Briyani. I know it is yummy due to the spices in it. It is made with tasty spices, rice, meat (chicken, goat, prawn, or fish), vegetables or eggs. My mother uses garlic, ginger, curd, cumin seeds, pepper, chillies etc. She uses a little curd and lemon juice to get a tangy taste.

Question 5.
Write a paragraph on My favourite teacher.
Answer:
My favorite teacher is Mrs. Nalini who teaches me English. She studied in Delhi and came back Chennai to be an English teacher. She has skills at teaching, sense of humour, friendly, patient and easygoing. She would give us lots of assignments which were for improving our English. She is very patient and enthusiastic to teach us whenever we had questions in her classes.

SamacheerKalvi.Guru

VI. Complete In Given Dialogue.

Priya : Good Morning (i) ________ ?
Sowmiya : I am watching T V dear.
Priya : Shall we go for a movie today?
Sowmiya (ii) ________________
Priya : I will come and pick you up at 5 p.m.
Sowmiya (iii) ________________
Priya : Ok. See you then.
Answer:

  1. Sowmiya! What are you doing?
  2. With pleasure. I am ready to see a movie.
  3. Thank you. I will wait for you.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!