Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations. Get a Practical Study with the help of Samacheer Kalvi 12th English Grammar to make learning language much easy for you and score good grades in exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 1.
Complete the following dialogue between a Salesman and a Resident.
Salesman : Excuse me Madam, May I take five minutes of your time?
Mrs. Pankaj : (i) ………………………………………………………
Salesman : Thank you, ma’am. Wipcot has launched a new detergent called Stain-off. It’s a better solution for heavily soiled clothes.
Mrs. Pankaj : (ii) ………………………………………………………
Salesman : Yes ma’am, you get Rs 20/- off on M.R.P.
Mrs. Pankaj : That’s good, (iii) ………………………………………………………
Answer:
(i) Yes, is it a new product that you are promoting?
(ii) Is there any inaugural offers?
(iii) I’ll buy one.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 2.
Complete the following dialogue between a Bus commuter and Conductor.
Prasad : Sir, May I know when is the next bus to Kanyakumari?
Conductor : (i) ………………………………………………………
Prasad: (ii) ………………………………………………………
Conductor : Yes it is Point to point bus and it should reach the destination by 9 a.m. sir.
Prasad : Does it stop anywhere midway fro refreshment?
Conductor : Yes. It halts twice midway for refreshing.
Answer:
(i) The next bus is at 11 p.m., sir.
(ii) Is it a point to point bus and when is it expected to reach the destination?

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 3.
Complete the following dialogue between two classmates meeting after a decade.
Suresh : Hello, aren’t you Chandrasekar by any chance?
Chandrasekar : Er.. yes I am but (i) ………………………………………………………
Suresh : Yes, I surely look different (ii) ………………………………………………………
Chandrasekar : Oh Suresh, I recall now. You surely look robust! How have you been?
Suresh : I’m good thank you. So glad to meet you after such a long time.
Chandrasekar : Yes. Me too. (iii) ………………………………………………………
Answer:
(i) I am afraid, I cannot recognize you.
(ii) I am Suresh, your classmate from Agarwal School.
(iii) I recently got transferred here.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 4.
Complete the following dialogue between a Patient and a Clinic Receptionist.
Patient : Is Dr. Mohanty available this evening? I have a review meet on Monday.
Receptionist: I am sony madam, (i) ………………………………………………………
Patient : (ii) ………………………………………………………
Receptionist: Yes madam. You may please confirm the appointment for Wednesday at 8 p.m.
Patient : Thank you.
Receptionist: No mention. Please be here half an hour before time.
Answer:
(i) he is out of station and is expected to see patients from Wednesday.
(ii) Can I fix an appointment for Wednesday, please?

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 5.
Complete the following dialogue between two classmates discussing after exam.
Apoorva : Hello Chaitanya! (i) ………………………………………………………
Chaitanya : It was a good and 1 hope to get centum. How about you?
Apoorva : (ii) ………………………………………………………
Chaitanya : Forget it and just don’t bother about the past. I am sure you will get centum too.
Apoorva : Thanks. But I don’t think I will make it this time.
Chaitanya : Be positive. Keep your fingers crossed.
Answer:
(i) How did you do the paper?
(ii) I think, I have made a mess in one five mark answer.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 6.
Complete the following dialogue between Mr. Kirubakaran and a Policeman.
Mr. Kannan : Thank you sir for responding to our telephone immediately.
Policeman : It’s our duty, sir. I hope (i) ………………………………………………………
Mr.Kannan : No sir, (ii) ……………………………………………………… and found the front door broke open.
Policeman : Did you enter the house?
Mr.Kannan : Yes sir, just now. The burglars have stolen many of my household articles including money and jewellery.
Policeman : (iii) ……………………………………………………… We will zero in on the culprits at the earliest.
Answer:
(i) you haven’t touched anything inside the house.
(ii) I made a call from my mobile as soon as we returned from the night show.
(iii) Don’t worry.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 7.
Complete the following dialogue between a customer and hotel waiter.
Nila : (i) ……………………………………………………… please?
Waiter : Yes Ma’am, here is the menu card.
Nila : Thank you. Can I have hot tomato soup? I shall order the main course after that.
Waiter : Okay, Mam. Please take a look (ii) ……………………………………………………… We take (iii) ………………………………………………………
Nila : I would like to have a bowl of Mushroom fried rice with Chicken Manchurian.
Waiter : Yes ma’am. I will bring Mushroom fried rice with Chicken Manchurian right away.
Answer:
(i) Can I have the menu card
(ii) at the Menu and make your order
(iii) ten minutes to serve your dish

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 8.
Complete the following dialogue between two friends discussing about a Book Fair.
Nila : (i) …………………………………………………….. .
Rani : Yes, I did. I was in fact waiting for the Book Fair to start.
Raji : I know. You are an Voracious reader. Did you buy any?
Rani : Yes, I did (ii) ………………………………………………………
Raji : I need to buy a good set of Encyclopedias.
Rani : (iii) …………………………………………………….. . I would like to buy some more books.
Answer:
(i) Did you visit the Book Fair that started last week?
(ii) buy a couple of mystery and detective novels by Sherlock Homes.
(iii) Do you want me to accompany you?

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 9.
Complete the following dialogue between a Doctor and a Clinic Receptionist.
Riya : Hello, Good Afternoon. (i) …………………………………………………….. .
Receptionist: Good afternoon ma’am. May I know who is on the line?
Riya : (ii) ………………………………………………………
Receptionist: Just a moment Doctor. I shall transfer your call.
Riya : Yes please.
Receptionist : Ma’am, Dr. Santhosam is on the line.
Answer:
(i) May I speak to Dr. Sundar?
(ii) This is Dr. Priya Das from Apollo Hospital.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Question 10.
Complete the following dialogue between two friends meeting in a hotel.
Saket : I think I will first go in for a bowl of hot and sour chicken soup.
Kamal : (i) ……………………………………………………… Can we ask for a one by two?
Saket : Yes, certainly. A full bowl is extremely filling.
Kamal : (ii) ………………………………………………………
Saket : I prefer Butter Naan with Chicken gravy to rice.
Kamal : Good, (iii) ………………………………………………………
Answer:
(i) I would like to go in for the same.
(ii) How about the main course?
(iii) I shall order for a mushroom fried rice, then.

Samacheer Kalvi 12th English Dialogue Writing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top