Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Students can Download Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions, Notes, Samacheer Kalvi 12th English Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Get a Practical Study with the help of Samacheer Kalvi 12th English Grammar to make learning language much easy for you and score good grades in exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Choose the appropriate preposition to complete the sentence:

Question 1.
I’ll meet you ……………….. the evening.
(a) at (b) in (c) from
Answer:
(b) in

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 2.
I’ll call you ……………….. eight o’clock.
(a) on (b) over (c) at
Answer:
(c) at

Question 3.
We walked ……………….. the edge of the forest.
(a) up to (b) against (c) over
Answer:
(a) up to

Question 4.
Immediately ……………….. passing his exams he is going to visit his grandparents.
(a) before (b) during (c) after
Answer:
(c) after

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 5.
Mohan has been missing ……………….. last month.
(a) from (b) since (c) on
Answer:
(b) since

Question 6.
They picked the bell pins ……………….. great care.
(a) between (b) along (c) with
Answer:
(c) with

Question 7.
I don’t know how she manages her daily expenses. She has nothing ……………….. her pension.
(a) on (b) besides (c) between
Answer:
(b) besides

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 8.
A few days after the accident she recovered ……………….. the injuries.
(a) for (b) along (c) from
Answer:
(c) from

Question 9.
There is a bridge ……………….. the river.
(a) across (b) towards (c) of
Answer:
(a) across

Question 10.
Shall we meet at ……………….. 5.00 pm for the concert?
(a) on (b) between (c) at
Answer:
(c) at

Question 11.
……………….. all the chaos, Rohan alone had the presence of mind to bring some water for the old man.
(a) by (b) during (c) amidst
Answer:
(c) amidst

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 12.
When will you stop getting ……………….. trouble?
(a) into (b) beneath (c) towards
Answer:
(a) into

Question 13.
After the accident, she tried to think it ……………….. to recollect how it happened.
(a) in (b) over (c) of
Answer:
(b) over

Question 14.
We got the movie tickets just ……………….. it started.
(a) before (b) with (c) from
Answer:
(a) before

Question 15.
There were a lot of people ……………….. our party.
(a) for (b) at (c) with
Answer:
(b) at

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 16.
Does Mahesh still work ……………….. the Post Office?
(a) far (b) with (c) at
Answer:
(c) at

Question 17.
The Soviet Union successfully launched Sputnik I ……………….. 4th October 1957.
(a) under (b) for (c) on
Answer:
(c) on

Question 18.
The Great Fire of London happened ……………….. the morning of 2nd September in 1666.
(a) of (b) in (c) with
Answer:
(b) in

Question 19.
……………….. her illness she attempted and cleared the exams.
(a) in (b) on (c) despite
Answer:
(c) despite

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 20.
That cave is ……………….. the river bank.
(a) beneath (b) along (c) from
Answer:
(b) along

Question 21.
There has always been major differences ……………….. our ideologies.
(a) at (b) in (c) between
Answer:
(c) between

Question 22.
……………….. you score well in your exams, I am not going to buy you a bicycle.
(a) on (b) until (c) at
Answer:
(b) until

Question 23.
Marina beach is popular ……………….. tourist.
(a) for (b) among (c) by
Answer:
(b) among

Samacheer Kalvi 12th English Grammar Prepositions

Question 24.
Are you still thinking ……………….. that incident?
(a) before (b) during (c) about
Answer:
(c) about

Question 25.
On seeing me coming the squirrel climbed swiftly ……………….. the tree.
(a) up (b) by (c) over
Answer:
(a) up

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top