Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Students can Download Computer Science Chapter 18 Tamil Computing Questions and Answers, Notes Pdf, Samacheer Kalvi 11th Computer Science Book Solutions Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus and score more marks in your examinations.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Computer Tamil Computing Text Book Back Questions and Answers

PART – 1
I. Answer to the following questions

Question 1.
List of the search engines supporting Tamil.
Answer:
Google and Bing provide searching facilities in Tamil, which means you can search everything through Tamil. A Google search engine gives you an inbuilt Tamil virtual keyboard.

Question 2.
What are the keyboard layouts used in Android?
Answer:
Sellinam and Ponmadal – are familiar Tamil keyboard layouts that works on Android operating system in Smart phone using phonetics.

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 3.
Write a short note about Tamil Programming Language.
Answer:
Based on Python programming language, the first Tamil programming language “Ezhil” (எழில்) is designed. With the help of this programming language, you can write simple programs in Tamil.

Question 4.
What TSCII?
Answer:
TSCII (Tamil Script Code for Information Interchange) is the first coding system to handle our Tamil language in an analysis of an encoding scheme that is easily handled in electronic devices, including non – English computers. This encoding scheme was registered in IANA (Internet Assigned Numbers Authority) unit of ICANN.

Question 5.
Write a short note on Tamil Virtual Academy.
Answer:
With the objectives of spreading Tamil to the entire world through internet, Tamil Virtual University was established on 17th February 2001 by the Govt, of Tamil Nadu. Now, this organisation is functioning with the name “Tamil Virtual Academy”. This organisation offers different courses regarding Tamil language, Culture, heritage etc., from kindergarten to under graduation level.

Samacheer kalvi 11th Computer Science Tamil Computing Additional Questions and Answers

PART – 1
I. Choose the correct answer

Question 1.
Human civilization developed with the innovation of computer in the ……………
(a) 11th century
(b) 13th century
(c) 16th century
(d) 20th century
Answer:
(d) 20th century

Question 2.
…………… is not just a language, it is our identity, our life and our source.
(a) English
(b) Sanskrit
(c) Tamil
(d) Hindi
Answer:
(c) Tamil

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 3.
Getting government services through internet is known as ……………
(a) e – library
(b) e – govemance
(c) Tamil programming language
(d) Tamil translation applications
Answer:
(b) e – govemance

PART – 2
II. Short Answers

Question 1.
What is e – governance?
Answer:
Getting Government services through internet is known as e – Govemance. Govt, of Tamil Nadu has been giving its services through Internet. One can communicate with Govt, of Tamil Nadu from any comer of the state. One can get important announcements, government orders, and government welfare schemes from the web portal of Govt. of. Tamil Nadu.

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 2.
Write short notes on e – library.
Answer:
E – Libraries are portal or website of collection of e – books. Tamil e – Library services provide thousands of Tamil Books as ebooks mostly at free of cost. It is the most useful service to Tamil people who live far away from their home land.

Question 3.
Explain Tamil translation applications.
Answer:
Thamizpori (தமிஸ்ப்பூரி) is a Tamil translation application having more than 30000 Tamil words equalent to English words. Using this application, we can translate small English sentences into Tamil. Google also gives an online translation facility, using this online facility we can translate from Tamil to any other language and vice versa.

Question 4.
Define Tamil office automation application.
Answer:
Famous Office automation software like Microsoft Office, Open Office etc., provides complete Tamil interface facility. These softwares are downloadable and installed in your computer. After installation, your office automation software environment will be completely changed to Tamil. Menu bars, names of icons, dialog boxes will be shown in Tamil. Moreover, you can save files with Tamil names and create folders with Tamil names.

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 5.
Explain ISCII
Answer:
Indian Script Code for Information Interchange (ISCII ), is one of the encoding schemes specially designed for Indian languages including Tamil. It was unified with Unicode.

PART – 3
III. Short Answers

Question 1.
What is Unicode?
Answer:
Unicode is an encoding system, designed to handle various world languages, including Tamil. Its first version 1.0.0 was introduced on October 1991. While introduction of this scheme, can be able to handle nearly 23 languages including Tamil. Among the various encoding scheme, Unicode is the suitable to handle Tamil.

Question 2.
Define tamil typing and interface software.
Answer:
Tamil is mostly used to type documents in word processors and search information from internet. Typing Tamil using Tamil interface software is the familiar one among the different. methods of typing. This is the simplest method of typing Tamil in both Computer and Smart phones.

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 3.
Write a short note on Tamil in internet.
Answer:
Internet is the best information technological device, through which we get know everything from Internet. In 2017 a study conducted by KPMG a Singapore based organization along with google, reported that, Tamil topped the list, among the most widely used languages in India where 42% are using the Internet in Tamil.
Moreover in 2021 onwards, 74% of people in India will access internet using Tamil and it will be in the top usage of Internet in India.

Samacheer Kalvi 11th Computer Science Solutions Chapter 18 Tamil Computing

Question 4.
Explain Tamil operating system?
Answer:
An operating system is needed to access electronic systems such as computer and smart phone. Microsoft Windows is very popular operating system for personal computers. Linux is another popular open source operating system. Operating systems are used to access a computer easily. An operating system should be easy to work and its environment should be in understandable form. Thus, all operating systems used in computers and smart phones offered environment in Tamil.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top