Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Singular & Plural Forms

You can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise the complete Syllabus and score more marks in your examinations. Attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Grammar Book and excel in reading, writing, and speaking english with great fluency.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Singular & Plural Forms

Question 1.
The plural form of ‘matrix’ is ………………………………. .
Answer:
matrices

Question 2.
The plural form of “criterion” is ………………………………. .
Answer:
criteria

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Singular & Plural Forms

Question 3.
The plural form of “series” is ………………………………. .
Answer:
series

Question 4.
The plural form of ‘lady’ ………………………………. .
Answer:
ladies

Question 5.
The plural form of ‘erratum’ is ………………………………. .
Answer:
errata

Question 6.
The plural form of ‘cupful’ ………………………………. .
Answer:
cupfuls/cupsful

Question 7.
The plural form of ‘deer’ is ………………………………. .
Answer:
deer/deers

Question 8.
The plural form of ‘innings’ ………………………………. .
Answer:
innings

Question 9.
The plural form of ‘curriculum’ ………………………………. .
Answer:
curricula

Question 10.
The plural form of ‘medium’ ………………………………. .
Answer:
media

Question 11.
The plural form of ‘abyss’ ………………………………. .
Answer:
abysses

Question 12.
The plural form of ‘sister-in-law’ ………………………………. .
Answer:
sisters-in-law

Question 13.
The plural form of ‘ aquarium’ ………………………………. .
Answer:
aquaria

Question 14.
The plural form of ‘ arch ’ ………………………………. .
Answer:
arches

Question 15.
The plural form of ‘chateau’ ………………………………. .
Answer:
chateaux

Samacheer Kalvi 10th English Vocabulary Singular & Plural Forms

Question 16.
The plural form of ‘cod’ ………………………………. .
Answer:
cod

Question 17.
The plural form of ‘crisis’ ………………………………. .
Answer:
crises

Question 18.
The plural form of ‘hoax’ ………………………………. .
Answer:
hoaxes

Question 19.
The plural form of ‘foot’? ………………………………. .
Answer:
feet

Question 20.
The plural form of ‘oasis’ ………………………………. .
Answer:
oases

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top